Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Ağustos 2014 Pazar

Tırtıl Kurabiyeler Nasıl Yapılır?

NefisYemekTarifleri-iFQcQRhQD

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 10dk


Malzemeler

  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2, 5-3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini karıştırma kabına alıp elinizle tereyağ kaybolana kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Arada kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamuru tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra sıra sıkın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları pembeleşmeye başlayana kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra ister üzerine pudra şekeri serperek, isterseniz önce eritilmiş çikolataya ardından Hindistan cevizine veya Antep fıstığına bulayarak veya iki tanesinin arasına çikolatalı fındık kreması sürüp kenarlarını Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiyeler Nasıl Yapılır? 3

Tırtıl Kurabiyeler Nasıl Yapılır? 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz