Tırtıl Kurabiyeler Nasıl Yapılır?
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2, 5-3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini karıştırma kabına alıp elinizle tereyağ kaybolana kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Arada kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamuru tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra sıra sıkın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları pembeleşmeye başlayana kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra ister üzerine pudra şekeri serperek, isterseniz önce eritilmiş çikolataya ardından Hindistan cevizine veya Antep fıstığına bulayarak veya iki tanesinin arasına çikolatalı fındık kreması sürüp kenarlarını Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder