Gondol Köfte Yapımı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Öncelikle mantarlı harç pişirilir bunun için mantarlar haşlanıp süzülür ve bir tavada paprika biberi az zeytinyağı ile sotelenip mantarla ilave edilir ve 10 dakika daha kısık ateşte kavrulup kreması ilave edilir (krema ilave etmeseniz de olur)ve biraz daha pişirilip maydanozu da ilave edilip ocak kapatılır.
Ve Köfte için bütün malzemeler katılıp vura vura yoğurulur. Mümkünse köfteyi bir gün önceden hazırlayıp dolapta dinlendirin. Ve köfteden büyük bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp gondol şekli verip yağlanmış tepsiye dizilir. Ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Köftenin içinde biriken sular kaşıkla tepsinin içine aktarılır ve mantarlı içler doldurulup salçalı suyu da ilave edilip tekrar fırına verilir ve bu şekilde 10 dakika daha pişirilip peynir rendesi ve domates dilimleri konup peynirler eriyene kadar pişirilir. . Afiyet olsun. Bu malzemeyle 12 adet köfte elde edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder