Tavuk Köftesi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Yapılışı çok kolay, kalorisi çok az ve çok doyurucu bu köfteyi özellikle diyet yapanlara tavsiye ediyorum.
Tavuğun göğüs eti iri parçalara bölünüp robota atılır. Önce robot biraz çalıştırılıp, tavuk etleri az küçültülür. Sonra yine iri parçalara bölünmüş kuru soğan, maydanoz sapları robota ilave edilir. Soğanlar küçülünce zeytinyağı, galeta unu, tuz ve baharatlar da katılıp hepsi birbirine iyice karışıncaya kadar kıyma işlemi devam ettirilir.
Köfte karışımına elle istenilen şekil verilerek, az yağlanmış tavada pişirilir. Robotu olmayanlar, tavuğunuzu kasapta çektirip soğanı rendeleyerek de elde yapabilir. Kızartmak isterseniz köfteleri çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayarak da kızartma formunda yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder