Havuçlu Kek Yapılışı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Yumurta ve şekerler krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Yarım su bardağı sıvı yağ ve limon suyu eklenip çırpılır. Rendelenen havuç ve limon kabukları eklenip tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın eklenip karıştırılır. En son olarak cevizi ekleyip kaşık yardımı ile karıştırırız. Yağladığımız kek kalıbına kek hamurunu koyup 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiririz. (kürdan yardımıyla kekimizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
Kek soğuduktan sonra isteğe göre üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sürebilirsiniz ve hindistan cevizi koyabilirsiniz. AFİYET OLSUN. .
0 yorum:
Yorum Gönder