Islak Kek
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Yumurtayla şekeri karıştırma kabında kabarana kadar mikserle çırpıyoruz. Yağı da ekliyoruz. Sütü de ekleyip iyice çırpıyoruz. Sonra geri kalan malzemeleri ekliyoruz. Karışımı yağlanmış büyük boy kare borcama döküyoruz. Öncede ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz. Kekimiz pişerken bir yandan da sosumuzu hazırlayalım.
Çikolata hariç tüm malzemeleri sos tenceremizde iyice karıştırıp ısıtıyoruz. Karışım ısındıktan sonra ocağın altını kapatıp, bitter çikolatayı sosun içine atıp erimesi için karıştırıyoruz. Kekimize dönelim. Fırında kekimizi bir bıçakla kontrol ediyoruz, eğer ortası biraz nemli çıkarsa pişmedi diye düşünmeyin. Bu onun daha ıslak olmasını sağlıyor. Fırından çıkan kekin üzerine 1-2 dakika sonra çikolata sosunu döküyoruz. Kek sosu çektikten sonra üzerini pudra şekeri veya dekor sosuyla süsleyebilirsiniz. (Ben dekor sosu kullandım ama pudra şekeri ile de güzel olabilir). Ilık veya soğuk keki servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder