Ağlayan Kek
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Aniden gelen misafire browni tadında hazırlanabilecek yiyenlerin tarifini istediği bol çikolatası akan pratik tatlı:)
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp sonra her zamanki gibi yumurtalarımızı mikserimizin yüksek hızında şekerle çırpıyoruz. Çırpma işlemini bitirip sütümüzü (yağ yok bu tarfite) ekleyip el çırpıcısıyla çırpıp sırayla kakaoyu, vanilyayı, aldığı kadar unu eleyip kıvamını hazırlıyoruz. Yağlanmış en büyük boy dikdörtgen borcama döküyoruz. Yaklaşık 25 dakika fırında kurutmadan yumuşacık bir kek pişiriyoruz. Fırından çıkınca 2 dk sonra kürdanla her yerini delip soğuk sütle ıslatıyoruz. Soğumasını bekliyoruz. Krem şantimizi pudingimizi yapıp soğutuyoruz. Sonra sırayla önce krem şantiyi sonra pudingi sürüp dolapta dinlendiriyoruz.
Not: Kalabalık misafirlere yaptığım için ölçüleri ikişerli tuttum, keki çok kalın yapmadım sizde isteğe göre azaltabilirsiniz. Afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder