Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
10 Eylül 2014 Çarşamba

Ağlayan Kek

NefisYemekTarifleri-Y6cOFxgQW

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler


Hazırlanışı

Aniden gelen misafire browni tadında hazırlanabilecek yiyenlerin tarifini istediği bol çikolatası akan pratik tatlı:)

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp sonra her zamanki gibi yumurtalarımızı mikserimizin yüksek hızında şekerle çırpıyoruz. Çırpma işlemini bitirip sütümüzü (yağ yok bu tarfite) ekleyip el çırpıcısıyla çırpıp sırayla kakaoyu, vanilyayı, aldığı kadar unu eleyip kıvamını hazırlıyoruz. Yağlanmış en büyük boy dikdörtgen borcama döküyoruz. Yaklaşık 25 dakika fırında kurutmadan yumuşacık bir kek pişiriyoruz. Fırından çıkınca 2 dk sonra kürdanla her yerini delip soğuk sütle ıslatıyoruz. Soğumasını bekliyoruz. Krem şantimizi pudingimizi yapıp soğutuyoruz. Sonra sırayla önce krem şantiyi sonra pudingi sürüp dolapta dinlendiriyoruz.

Not: Kalabalık misafirlere yaptığım için ölçüleri ikişerli tuttum, keki çok kalın yapmadım sizde isteğe göre azaltabilirsiniz. Afiyet olsun:)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz