Patates Makarnası (Schupfnudeln)
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 40dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Almanyada hazırda satılan ve Almanların çok sevdiği patates makarnası.
İlk olarak patatesleri haşlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca devam ediyoruz.
Patatesleri iyice ezip un ve diğer malzemelerle karıştırıyoruz. İlk başta sadece iki yumurtayı kırın eğer hamur çok sert olacak olursa 3. yumurtayı da ilave edersiniz. Hamur ne yumuşak ne de çok sert olacak. Tuzu, karabiberi ekleyin, tekrar yoğurun ve hamuru dinlenmeye bırakın.
Hamurdan parçacıklar alıp elinizle rulolar haline getirin. İstediğiniz kadar uzatın ve bıçak yardımıyla yarım parmak uzunluğunda kesin.
Bir tencerede su kaynatın, su kaynadıktan sonra makarnaları ilave edin. Makarnalar suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir.
Yukarıda yüzen makarnaları kepçe yardımıyla alın ve soğuk suya tutun.
Daha sonra bir tavaya tereyağı ilave edin ve erimesini bekleyin. Makarnaları tavaya ekleyerek 5 dakika kadar tereyağında kavurun. Karabiber de ekleyerek karıştırın. Et, köfte gibi şeylerin yanına çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Malzeme listesi yok ki neyi karistircaz
YanıtlaSil