Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Açma Tarifi

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaşmaya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Açma Tarifi Yapılışı

İlk önce yoğurma kabımıza maya ve sütü alarak çırpma teliyle karıştırıyoruz üzerine diğer sıvıları ekliyoruz sıvı yağ ve suyu. Daha sonra içerisine şeker ve tuzumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz sonra alabildiği kadar un ilave ederek homojen hale geleme kadar hamuru yoğuruyoruz. Biraz yumuşak bir hamur elde etmemiz gerek. Sonra bu hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp elimizle hafif yassılaştırıp sıvı yağ ile genişletiyoruz. Bu hamuru önce rulo yapıp sonrada hamurun her iki ucunu ters yöne çevirerek uçlarını birleştiriyoruz. Şekillendirilmiş hamurları tepsiye alarak tepside en az 1 saat mayalandırıyoruz sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyip ısıtılmış fırına verip 200 derecede pişiriyoruz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz