Elmalı Turta
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 15dk
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gr margarin
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Harç için;
- 3 elma
- 1 tatlı kaşığı tarcın
- 3 yemek kaşığı şeker
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
İlk olarak harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyelim ve şekerle birlikte suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Suyu çekince de tarçın ve isterseniz ceviz ekleyebilirsiniz. Karıştırıp soğumaya bırakalım. Hamurumuzu yapmak için margarin, sıvı yağ ve yumurtayı karıştıralım. Daha sonra un ,kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Eğer porsiyonu azaltmak isterseniz ununu ve margarini azaltabilirsiniz. 10 dakika kadar buzdolabında bekletelim. Daha sonra tepsiye hamuru iki cm kalınlıkta elimizle yayalım. Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayıralım. Üzerine elma harcını ekleyelim. Hamurdan elma büyüklüğünde kopardığımız hamurları şerit halinde keselim. Çapraz olcak şekilde üzerine ekleyelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Üzeri kızarıncaya kadar pişen tartımızı çıkaralım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeriyle süsleyelim. Afiyet bal şeker olsun
0 yorum:
Yorum Gönder