Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Ağlayan Kek

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1, 5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Keki ıslatmak için: 2 su bardağı süt
  • Üzeri için 1 paket krem şanti
  • 1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)
  • 1 paket çikolata sosu

Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı

İlk olarak keki hazırlanır. Bunun için önce yumurta ve şeker köpük oluncaya kadar çırpılır. Ardından diğer malzemeler eklenir. önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişirilir. Krem şantiye hazırlanmak üzere tencereye konulur. 3. 5 su bardağı süt ile karıştırıp buz dolabında soğumaya bırakılır. Son olarak çikolata sosunu hazır alabilirsiniz. İlk sıcağı çıkan kekin üzerine krem şanti sürülür. Son olarak çikolata sosu sürülüp buz dolabında yaklaşık 2-3 saat dinlrndirildikten sonra yemek için hazır. Şimdidien afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz