El Açması Porsiyonluk Börek
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 30dk
El Açması Porsiyonluk Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kg dan biraz fazla un
- Ilık su
- Tuz
Açmak için;
- Sıvıyağ
İç harcı için;
- Soğan
- Patates
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
El Açması Porsiyonluk Börek Tarifi Yapılışı
Tarifin detaylı ve videolu anlatımı youtube kanalım mavilimutfak ta yayında. Profilimdeki dünya linkinde sizi bekliyorum :)Unu derin bir yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açıyoruz. Unun üzerine tuzunu da ekleyip ilik su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında ele çok yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Her bir bezeyi küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. üzerlerini yağlayip 20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu böreğin püf noktası iki tane arkadaşlar1. Hamuru dinlendirmek.2. Bezeleri açarken yağlamak bu ikisine dikkat edersek Allahın izniyle bir sorun yaşamıyoruz. Dinlendirdiğimiz bezeleri resimlerde görüldüğü gibi açmaya başlıyoruz. Ben bu böreği yapınca her turlu içten yapıyorum hepsi de çok seviliyor. Ama en çok sevileni patatesli iç. Tadı kıymalı gibi oluyor. Malum fiyatlar böyleyken kıymadan börek yapmak nerdeee :( Patatesli harcın herşeyi çiğden oluyor. Çok ince doğramaya dikkat ediyoruz. Rendeleme yapmıyoruz sulanmasınlar diye. Açıp hazırladığımız her bezenin üzerine yoğurtlu harçtan sürüp fırına veriyoruz. Üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder