Ağlayan Pasta
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardagı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
- 2 su bardağı süt
Üzeri için;
- Çikolata sosu
- Kremşanti
- Arkasında yazan kadar süt
Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpılır diğer malzemelerde eklenir çırpılır yağlanmış borcama dökülür ,önceden ısıtılmış 180 derece fırında konturollü pişirilir ,pişen keke 5 dakika sonra üzerine süt gezdirilir ,soğumaya bırakılır kremşanti sütle çırpılır ,buzdolabına kaldırılır ,çikolata sosu arkasındaki tarife göre pişirilip soğutulur ,soğuyan kekin üzerine kremşanti yayılır ,onun üzerine dikkatlice sos gezdirilir yayılır streçlenip buzdolabına kaldırılır, 5 saat dinlendikten sonra süsleyerek servis edilir. Afiyet Şeker Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder