Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 45dk
  • Pişirme 15dk

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

HAMUR İÇİN;

  • 250 ml ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı ( sarısı üstüne )
  • Aldığı kadar un

İÇİN İÇİN;

  • Maydanoz
  • Peynir
  • Dilerseniz farklı şeylerde koyabilirsiniz

ÜZERİ İÇİN

  • Ayrılan yumurta sarısı

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

İlk öncelikle ılık sütü şekeri mayayı koyup maya iyice eriyene kadar karıştırın. Ardından tuzu yağı yumurta akını koyup karıştırmaya devam edin unu ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun (ben 4 yada 5 su bardağı un ekledim yinede siz aldığı kadar koyun ) (hamurun üstüne buz dolabı poşeti serin daha iyi mayalanıyor. Leğeni sofra ile kapatın ) 30 dk hamuru mayalandırın. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak resimdeki şekli verin. Fırın tepsisine dizin 20 dk da Tepside mayalandırın. Ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürün. 190 derecelik fırına atın.

Altı ve üstü pişince fırından çıkarın

Yumuşacık poğaçalarınız hazır. Afiyet olsun biz çook beğendik eminim sizde beğeneceksiniz ellerinize sağlık hanımlar

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz