Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 45dk
- Pişirme 15dk
Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
HAMUR İÇİN;
- 250 ml ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı ( sarısı üstüne )
- Aldığı kadar un
İÇİN İÇİN;
- Maydanoz
- Peynir
- Dilerseniz farklı şeylerde koyabilirsiniz
ÜZERİ İÇİN
- Ayrılan yumurta sarısı
Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
İlk öncelikle ılık sütü şekeri mayayı koyup maya iyice eriyene kadar karıştırın. Ardından tuzu yağı yumurta akını koyup karıştırmaya devam edin unu ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun (ben 4 yada 5 su bardağı un ekledim yinede siz aldığı kadar koyun ) (hamurun üstüne buz dolabı poşeti serin daha iyi mayalanıyor. Leğeni sofra ile kapatın ) 30 dk hamuru mayalandırın. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak resimdeki şekli verin. Fırın tepsisine dizin 20 dk da Tepside mayalandırın. Ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürün. 190 derecelik fırına atın.
Altı ve üstü pişince fırından çıkarın
Yumuşacık poğaçalarınız hazır. Afiyet olsun biz çook beğendik eminim sizde beğeneceksiniz ellerinize sağlık hanımlar
0 yorum:
Yorum Gönder