Ankara Usulü Köy Eriştesi
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 15dk
Ankara Usulü Köy Eriştesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çorba kasesi erişte
- 7-8 dal yeşil soğan
- Yarım bağdan biraz az maydanoz (1 kase kadar)
- Yarım kalıp beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Kırmızı toz biber, pul biber ve tuz
- Sıcak su ve birkaç yemek kaşığı sıvı yağ
Ankara Usulü Köy Eriştesi Tarifi Yapılışı
Merhabalar. Eskiden köylerde çeşit çeşit yemek mi yapılırmış!!! Fakirlik var, çeşit yok, bilgi yok. Elde ne malzeme varsa onlardan elden geldiğince bir yemek yapıp sofra kurmak beceriymiş. İşte bu tarifim de öyle nostaljik ve Anadolu insanının gariban ve mutevazı yemeklerinden. Ben hala aklıma yapacak yemek gelmeyince pratik bir şekilde yaparım. Ailece çok beğenerek yeriz. Buyrun bakalım.
Erişteyi birkaç yemek kaşığı sıvı yağ ve biraz tuz ile üstünü örtecek kadar kaynar suda 15 dakika haşlayalım. Pişen erişteleri süzelim uygun genişlikte bir servis tabağına alalım. Üzerine sırasıyla ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu yayalım. Ezilmiş peyniri de yeşilliklerin üzerine dökelim. En üste kızdırılmış tereyağında kavrulan kırmızı toz biber ve pulbiberi gezdirelim. Tuz isterseniz ilave edebilirsiniz. Denediğinizde beğenileceğini ümit ediyorum. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder