Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Arabaşı Çorbası

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 15dk

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Sıvıağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Hamuru için;

  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı  su
  • Tuz

Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

Öncelikle hamurumuzu yapalım ,dinlenmesi gerekiyor. Bir tencerede 3. 5 bardak suyu kaynatalım ,ayrı bir kapta 1. 5 bardak suyu ve unu topak kalmayacak şekilde çırpıp kaynayan suyun içine boşaltalım, koyulaşınca altını kapatıp dinlendirelim, 2 saat kadar dolapta kalması yeterli. Şimdi sıra çorbasında tavuk etimizi haşlayıp didikleyelim, bir tencerede yağla unu kavuralım ,un kokusu çıktığında salçasını ekleyelim, ardından tavuk etlerini ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım son olarak da baharatlarını ekleyin dinlenen hamurumuzu da baklava dilimi şeklinde kesip çorbamızla birlikte servis edebilirsiniz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz