Arabaşı Çorbası
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 15dk
Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- Sıvıağ
- 2 yemek kaşığı un
- Salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Hamuru için;
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı su
- Tuz
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu yapalım ,dinlenmesi gerekiyor. Bir tencerede 3. 5 bardak suyu kaynatalım ,ayrı bir kapta 1. 5 bardak suyu ve unu topak kalmayacak şekilde çırpıp kaynayan suyun içine boşaltalım, koyulaşınca altını kapatıp dinlendirelim, 2 saat kadar dolapta kalması yeterli. Şimdi sıra çorbasında tavuk etimizi haşlayıp didikleyelim, bir tencerede yağla unu kavuralım ,un kokusu çıktığında salçasını ekleyelim, ardından tavuk etlerini ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım son olarak da baharatlarını ekleyin dinlenen hamurumuzu da baklava dilimi şeklinde kesip çorbamızla birlikte servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder