Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Kaynar

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 45dk

Kaynar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 sap tarçın
  • 20 adet karanfil
  • 2 fındık üyüklüğünde taze zencefil
  • Küçük bir avuç yeni bahar
  • 2-3 kök havlucan
  • Aktardan hazır paket olarak alabilirsiniz
  • 2-3 su bardağı ceviz.
  • Üzeri için iri dövülmüş ceviz

Kaynar Tarifi Yapılışı

Erzağımızı yıkayıp geniş bir tencereye koyalım. Üzerine 4 litre kadar su koyalım. Ocağa koyup kaynatalım. Açık demlenmiş çay rengine gelince 2 bardak şeker ekleyip kaynatmaya devam edelim. Damak tadına göre biraz kaynayınca tadına bakalım gerekirse şeker ekleyelim. Yarım saat kadar kaynatıp ocaktan alalım. Kaynar şekilde çay fincanına koyup üzerine bol ceviz ekleyelim. Kaynarımız içmeye hazır.Buzdolabında kapalı bir kavanoz içerisinde 10 gün kalabilir. İçerken kaç fincan lazımsa cezveye koyup kaynatın.Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz