Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Arnavut Böreği

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 40dk

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine sürmelik yetecek kadar kaymak

Ara katına sürmek için;

  • Sıvı yağ

İçine;

  • Yarım kilogram ıspanak
  • 1 kase lor peyniri

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı

Tepsiye göre hamuru yoğurun. Biz iki su bardağı suyla ölçü yapıp unu aldığı kadar yoğurduktan sonra hamuru biraz dinlendirdik. Sonra hamuru ikiye böl. Sonra her ikisini de biraz açıp sıvı yağla yağladık. Yonca misali 6 -7 ye kesip katladık tekrar. İkisinide böyle yapıp dinlendirdik. Sonra tepsi margarinle yağlayıp boyutuna kadar açıp iç malzemesini koyduk. Diğerini de üstüne örtüp en üstüne kaymak sürüp doğru fırına. 250 derecede üstü altı pişene kadar pişer. Afiyet olsun. (kayınvalidemin eline sağlık)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz