Arnavut Böreği
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 40dk
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Üzerine sürmelik yetecek kadar kaymak
Ara katına sürmek için;
- Sıvı yağ
İçine;
- Yarım kilogram ıspanak
- 1 kase lor peyniri
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
Tepsiye göre hamuru yoğurun. Biz iki su bardağı suyla ölçü yapıp unu aldığı kadar yoğurduktan sonra hamuru biraz dinlendirdik. Sonra hamuru ikiye böl. Sonra her ikisini de biraz açıp sıvı yağla yağladık. Yonca misali 6 -7 ye kesip katladık tekrar. İkisinide böyle yapıp dinlendirdik. Sonra tepsi margarinle yağlayıp boyutuna kadar açıp iç malzemesini koyduk. Diğerini de üstüne örtüp en üstüne kaymak sürüp doğru fırına. 250 derecede üstü altı pişene kadar pişer. Afiyet olsun. (kayınvalidemin eline sağlık)
0 yorum:
Yorum Gönder