Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Kremalı Islak Kek

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 45dk

Kremalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 14 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti

Keki Islatmak İçin;

  • 2 su bardağı süt

Üzerine;

  • Hindistan cevizi

Kremalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

İyi Akşamlar.Malzemeler fazla görünebilir ama kişi sayısı çok olunca malzeme de artıyor. Siz isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.Yumuta ve şeker derin bir kaba alınır ve köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Daha Sonra sıvı yağ ve süt ilave edilir ve çırpılır. Üzerine un, kakao, kabartma tozu, vanilin eklenir ve güzelce karıştırılır. önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında pişirilir. Yarım saat sonra kürdanla test ederek piştiğini anlayabilirsinz. Kreması İçin vanilin ve tereyağı hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve ocağa konur. Kaynamaya ve kıvam almaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve tereyağı ve vanilin koyulup güzelce karıştırılır. Krema ılıdıktan sonra toz kremşanti koyulup hızlı hızlı karıştırılır. Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine kürdanla delikler açılır ve ıslatmak için ayırdığımz süt her yerine dökülürkrema ve kek biraz dinlendikten sonra krema kekin üzerine yayılır. üzerine bolca hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz