Ay Çekirdekli Ekmek
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 1 saat 30dk
- Pişirme 25dk
Ay Çekirdekli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 450 gr un
- 20 gr yaş maya
- 200 ml ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 50 gr sıvı yağ
- 50 gr ay çekirdeği
Ay Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı
Unu ve tuzu tezgaha ekleyin ortasına bir çukur açın. Unun ortasındaki çukura mayayı dökün. Üzerine biraz su ekleyin ve mayayla suyu birbirine özleştirin. Sıvıyağ, şeker ve geriye kalan suyu mayanın üzerine dökün. Hamuru iyice karıştırın. Hamurun sertliğine göre su veya un ekleyin. Hamur pürüzsüz ve elastik olunca temiz bir kaba alıp üzerini bez ile örtün. 30 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru tekrar tezgaha alın ve içine ayçekirdeklerini döküp yoğurmaya başlayın. Hamuru somun hale getirin. Üzerine temiz bir bez örtüp 30-35 dakika dinlendirin. Dinlenme zamanının 15. Dakikasında üzerine bıçak yardımıyla artı çizin. Daha sonra hamurun dinlenme süresini bekleyin. Fırını 210 derecede ısıtın. Hamuru ilk 15 dakika 210 derecede pişirin. Fırının derecesini 190 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişirin. Tel bir ızgara üstüne alıp soğumaya alın.AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder