Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Havuçlu Ballı Kurabiye

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 15dk

Havuçlu Ballı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 10 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 4 orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Bal ve Hindistan cevizi

Havuçlu Ballı Kurabiye Tarifi Yapılışı

İlk olarak rendelenmiş havucu suyu ve şekeri tavaya alın karıştırın pişmeye bırakın havuçlar suyunu çekince en son tarçını ilave edip karıştırın .Altını kapatın soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında ki margarini ve un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın çırpın en son unu kontrollü bir şekilde ilave edin .Kulak memesi kıvamında yoğurun hamuru .2 ye bölün hamuru kare şekilde açın yapmak istediğiniz büyüklükte hamurdan kareler kesin kalıp varsa onunla da yapabilirsiniz ortalarına 3 yada 4 kez çizikler atın havuçlu harcı ekleyin resimde ki gibi şekil verin .180 derece de 15 dk pişirin soğuyan kurabiyelere bal sürün ve Hindistan cevizine bulayın afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz