Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Bademli Kurabiye

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 35dk
  • Pişirme 15dk

Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gram şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 150 gram oda sıcaklığında margarin

Süslemek için:

  • 2 yumurta akı
  • 50 gram iri çekilmiş badem
  • 6 yemek kaşığı kiraz reçeli

Bademli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Öncelikle bir kabın içersinde şeker, vanilya şekeri, yumurta sarısı ve margarin mikserle çırpılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenip 2 dakikaya kadar harmanlanır. Hamuru 3 tane bezeye ayırıp yuvarlak toplar elde edip 1 saat buzdolabında dinlendirilir.

1 saat sonra her bir bezeyi elimizle uzunlamasına açıp ufak ufak dilimler kesiyoruz. 1 tane bezeden 15 kurabiye çıkıyor. Kestiğimiz dilimleri yuvarlayıp ortasına çukur açılır. Daha sonra dilimleri ayırdığımız yumurtanın akı olan kaseye, hemen ardından da iri çekilmiş bademlere batırıp tepsiye diziyoruz. Son olarak çukurları reçel ile dolduruyoruz.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz