Bademli Kurabiye
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 35dk
- Pişirme 15dk
Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 100 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta sarısı
- 150 gram oda sıcaklığında margarin
Süslemek için:
- 2 yumurta akı
- 50 gram iri çekilmiş badem
- 6 yemek kaşığı kiraz reçeli
Bademli Kurabiye Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir kabın içersinde şeker, vanilya şekeri, yumurta sarısı ve margarin mikserle çırpılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenip 2 dakikaya kadar harmanlanır. Hamuru 3 tane bezeye ayırıp yuvarlak toplar elde edip 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
1 saat sonra her bir bezeyi elimizle uzunlamasına açıp ufak ufak dilimler kesiyoruz. 1 tane bezeden 15 kurabiye çıkıyor. Kestiğimiz dilimleri yuvarlayıp ortasına çukur açılır. Daha sonra dilimleri ayırdığımız yumurtanın akı olan kaseye, hemen ardından da iri çekilmiş bademlere batırıp tepsiye diziyoruz. Son olarak çukurları reçel ile dolduruyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder