Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Tepsi Kebabı (Çok Pratik)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Tepsi Kebabı (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr kıyma
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Sıvı yağ

Tepsi Kebabı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

Öncelikle söylemeliyim ki bu tarif eşimden öğrendiğim ve çok pratik olduğu için zorda kaldığım zamanlarda sık sık başvurduğum bir tarif. Asıl tepsi kebabı tabi ki özellikle pişme şekli bakımından farklı ancak bu tarif evde pişirilebilecek gayet lezzetli bir yemek.Büyükçe bir kabın içerisine kıymayı rondoda çok ufak olmayacak şekilde çektiğiniz kapya biber, köy biberi, soğan ve sarımsağı koyalım. Sonra maydanozumuzu da ufak ufak doğrayıp üzerine ekleyelim. Salçasını, yağını ve baharatlarını da koyup malzemeler iç içe geçene kadar yoğuralım. Sonrasında bu karışımı teflon bir tepsi ya da borcama alalım. Üzerine istediğiniz gibi domates veya biber de koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürelim. Kontrollü olarak 30-35 dk pişirelim. Pişmeye başladıktan 15 dk kadar sonra yemek sulanacak. Bu normal. Suyunu iyice çekmek zorunda değil. Et piştiyse yemeye hazır demektir. Afiyet olsun :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz