Baklava Yufkasından Börek (Kıymalı Patatesli)
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 5dk
Baklava Yufkasından Börek (Kıymalı Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık böreklik yufka
- 150 gr kıyma
- 4 orta boy patates
- 1 soğan
- Biraz tatlı acı toz biber pulbiber kekik karabiber
- Tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosuna;
- Yarım su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 yumurta
- Susam, çörek otu
Baklava Yufkasından Börek (Kıymalı Patatesli) Tarifi Yapılışı
Hayırlı günler.Harcı için soğan yemeklik doğranır. Biraz yağda çevrilip kıyması eklenir pişirilir. Baharatlar tuz eklenir. Karıştırılıp bir iki çevirip kapatılır.Daha önceden haşlanmış ve püre haline getirilmiş patatesler eklenip karıştırılır. Patates tuzu çektiği için tadına bakıp tuz ekin tuzsuz hiç tadı olmuyor yemeğin.Ayrıca patatesleri parçalayıp haşlarsanız daha çabuk haşlanıyor bildiğiniz üzereiki yufka alınır, sostan sürülür, uç kısma 2 yemek kaşığı harç konur ve rulo yapılır.Dört parçaya kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.Harç bitene kadar işleme devam edilir.Üzerine yumurta sürülüp susam ,çörek otu serpilir.Isıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilirAz soğuyunca afiyetle yenir:)Kolay gelsin, afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder