Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Sodalı Cevizli Kek

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 45dk

Sodalı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 şişe soda
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Sodalı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar 3-4 dakika çırpın. Ardından soda ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın. Kontrollü bir şekilde unu, vanilya, kabartma tozu ve tarçın ile birlikte ilave edip tekrar çırpın. Unu eklerken ilk olarak 2 su bardağını ekleyip kıvama göre geri kalanı eklerseniz daha iyi olur çünkü yumurtaların büyüklüğüne göre kıvam değişebiliyor. Daha sonra cevizi de ekleyip karıştırın ve malzemenin yarısını bir kaba ayırıp birine 1 kaşık un diğerine kakao ekleyip çırpın. Kek kalıbını tereyağı ile yağladıktan sonra dibine susam serpin ve aynı yerden olmak üzere sırayla azar azar bir kakaolu karışım bir vanilyalı karışım olmak üzere 3-4 seferde kalıba dökün. Yavaş yavaş döktüğünüzde kalıba yayılacaktır zaten. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirin. Pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol ettikten sonra fırından alın. Kalıbın üzerine havlu kağıt örterek biraz dinlendirin ve sıcaklığı çıktıktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkartın. Üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz