Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Bardakta Glutensiz Kek

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Bardakta Glutensiz Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 çay bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 1, 5 su bardağı glutensiz un
  • Vanilya

Bardakta Glutensiz Kek Tarifi Yapılışı

Kek malzemelerinin tümü bir kapta karıştırılır. Fincanlar yağlanarak hazırlanan karışım fincanların yarısına kadar doldurulur. Büyük bir tencerenin içerisine 1 su bardağı su eklenerek fincanlar içerisine yerleştirilir. Kapak kapatılmadan önce havlu bez kapatılıp kapat üzerine kapatılır ve pişmeye bırakılır. Piştikten sonra fincanlardan çıkarılır ve üzeri isteğe göre süslenerek servis yapılır.

Afiyetle. ☺

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz