Bardakta Glutensiz Kek
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 20dk
Bardakta Glutensiz Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 çay bardağı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1, 5 su bardağı glutensiz un
- Vanilya
Bardakta Glutensiz Kek Tarifi Yapılışı
Kek malzemelerinin tümü bir kapta karıştırılır. Fincanlar yağlanarak hazırlanan karışım fincanların yarısına kadar doldurulur. Büyük bir tencerenin içerisine 1 su bardağı su eklenerek fincanlar içerisine yerleştirilir. Kapak kapatılmadan önce havlu bez kapatılıp kapat üzerine kapatılır ve pişmeye bırakılır. Piştikten sonra fincanlardan çıkarılır ve üzeri isteğe göre süslenerek servis yapılır.
Afiyetle. ☺
0 yorum:
Yorum Gönder