Karnıyarık
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 25dk
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane patlıcan
- 250 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 sivri biber
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- 1 domates
- 1 biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 bardak sıcak su
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
2 kişi olunca yemeklerde az yapılıyor Neyse tarife başlayalım Öncelikle patlıcanları yıkayıp kuruluyoruz ve alacalı soyup ortasını kesip çıkarıyoruz. Sandal şekli veriyoruz. Sonra sıvı yağda kızartıyoruz ve bi kenara alıyoruz.Şimdi içini hazırlayalım kıymayı bi tavaya alıyoruz ve kavurmaya bırakıyoruz. Başka bi tavada da yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz sonra küçük küçük doğradığımız biberleri ekliyoruz kavuruyoruz. Sonra salçayı ekliyoruz salçanın kokusu çıkınca başka tavada kavurduğumuz kıymayı ekliyoruz ardından tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz ve soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. Kapatınca maydanozu ekliyoruz. Şimdi sıra iç harcı patlıcanlarla buluşturmaya geldi. Fırın kabımıza patlıcanları yan yana diziyoruz ve kıymalı harçtan dolduruyoruz üzerinede biber ve domates kesip koyuyoruz. ( benim iç harcım arttı patatesleri oydum ve yağda kızartım ve doldurdum. Biberleride doldurdum Harç fazla olunca çözümler çoğaldı. En son bi tatlı kaşığı domates salçası bi bardak sıcak suda eritip üzerlerine gezdiriyoruz ve 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz 25 dk sonra hazır.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder