Beşamel Soslu Patates
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Beşamel Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük patates
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Beşamel sosu için;
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 buçuk su bardağı süt
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üstü için;
- Rendelenmiş 1 dolu bardak kaşar
Beşamel Soslu Patates Tarifi Yapılışı
Öncelikle patatesler ince ince doğranır ve kızartma tenceresinde kızartılır kızaran patatesler borcama alınır.Beşamel sos için tereyağ ve sıvı yağ ısınır içine iki yemek kaşığı un ilave edilir biraz kavrulduktan sonra bir yandan çırpılıp bir yandan süt ilave edilir böylece topaklanmaz, bir silme çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ilave edilir bir kaç dk fık fık edince pişirilir, borcamdaki patateslerin üzerine ilave edilir ve önceden ısıtılmış fırına verilir bir 10 dk pişirildikten sonra en üste kasar ilave edilip ustu kızarıncaya kadar bir 10 dk daha pişirilip sıcak sıcak servis edilir ,afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder