Beze ( Köpük )
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 1 saat
Beze ( Köpük ) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta beyazı
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2-3 damla limon
Beze ( Köpük ) Tarifi Yapılışı
Bezeyi sevmeyen yoktur herhalde. Hele ki dışarıda yapılanların yanında nasıl yapıldığını biliyorsanız yemeye doyum olmaz. Beni her yediğimde çocukluğuma götürür. Şimdi de benim çocuklarım çok seviyor. Ben de sık sık yapıyorum.
Bazı püf noktaları vardır bezeyi yapmak için. Bu püf noktalarını büyük harfle yazıcam. Bunlara dikkat ederseniz harika bezeler yapabilirsiniz.
BİR KÜÇÜK TENCEREYE 2-3 PARMAK KADAR SU KOYALIM. OCAĞA ALALIM VE SUYU KAYNATALIM. Bu tencerenin içindeki kaynamış suyun üzerinde hazırlayacağız beze karışımımızı. YUMURTALARIMIZ ODA SICAKLIĞINDA OLMALI VE HİÇBİR ŞEKİLDE BİR DAMLA BİLE SARI KARIŞMAMALI. Kaynayan suyumuzu kapatalım Üzerine CAM BİR KASE oturtalım. CAM KASEMİZ TAMAMEN KURU OLMALI. Kasenin içine yumurtalarımızı koyalım ve 3 dakika kadar mikserle çırpalım. Ardından pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim. Limon suyunu ve vanilyayı da ekleyerek 10 DAKİKA HİÇ ARA VERMEDEN MİKSERİN YÜKSEK DEVRİNDE çırpmaya devam edelim. Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye bezelerimizi sıkma torbasıyla istediğimiz boyda şekil vererek sıkalım. BU İŞLEMİ BİRAZ HIZLI YAPMAYA ÇALIŞIN ÇÜNKÜ KARIŞIMINIZ KISA SÜRE SONRA DONMAYA BAŞLAYACAKYIR. Hazırladığınız bezelerinizi 100 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 1 saat KAPAĞINI HİÇ AÇMADAN pişirin. Süre sonunda SADECE FIRINI KAPATIN TEPSİNİZİ İÇİNDE SOĞUMAYA BIRAKIN. Yaklaşık 45 dakika sonra bezelerinizi servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder