Bitlisin Nefis Cevizli Ketesi
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 2 saat
- Pişirme 1 saat
Bitlisin Nefis Cevizli Ketesi Tarifi İçin Malzemeler
Bitlisin Nefis Cevizli Ketesi Tarifi Yapılışı
Tüm yemek severlere merhaba. Sütü ve suyu bir tencereye koyuyoruz. Kısık ateşte ılık olana kadar ısıtıyoruz. Kabımıza tüm malzemelerimizi alıyoruz. Daha sonra ılık olan süt ve suyu ilave ediyoruz. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğuruyoruz. Üzerini örtüp yaklaşık bir saat kadar mayalanmasını bekliyoruz. Bu sırada iç malzemelerimizi hazırlıyoruz. Tencereye bir su bardağı sıvı yağ ve bir paket margarin koyuyoruz. Robotton geçirdiğimiz cevizimizi ilave ettikten sonra biraz kavuruyoruz. Daha sonra tuzu ve unu da ilave ettikten sonra biraz daha kavurup soğuması için bekletiyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Bu bezeleri açıp bir tatlı kaşığı kadar iç harcımızdan koyup kapatıyoruz. Üzerine çatal yardımıyla şekiller verip önceden yağladığımız tepsimize koyuyoruz. Ayrı bir kasede hazırladığımız yumurta sarısı, yoğurt ve susamdan oluşan karışımı Üzerine sürüp önceden 200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.NOT:BEN ÇOK YAPIP BUZLUĞA ATTIM. SİZ KENDİNİZE UYGUN YAPARSINIZ.
0 yorum:
Yorum Gönder