Bulgur Pilavı (Şehriyeli) Tam Ölçü
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 10dk
Bulgur Pilavı (Şehriyeli) Tam Ölçü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur pilavı
- 1, 5 su bardağı su
- 3 kaşık tel şehriye
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Bulgur Pilavı (Şehriyeli) Tam Ölçü Tarifi Yapılışı
Yağı tencere döküyoruz içine şehriyeleri atıp renklendiriyoruz .Ardından bulguru da içine atıp biraz bulgur pilavını kavuruyoruz her konulan bulgur bardağı için 1. 5 su bardağı ılık su koyuyoruz biraz karıştırıp tuzu ekliyoruz. (Tuzu damak tadınıza göre koyarsınız) Suyu çektikten sonra 15 dk bekleyip sunumu hazırlıyoruz.AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder