Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Çerkez Tavuğu

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Çerkez Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 5 dilim bayat veya taze ekmek içi
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı

Tavuk göğsünü tuzlu kaynar suda iyice haşlayın ve suyunu süzüp soğutun. Soğuyunca minik minik doğrayın. Ekmek içlerini ufalayın, sarımsakları ezin. Tuz ve karabiber ekleyip bir kaba koyun. Haşladığınız tavuk suyundan birkaç kepçe alarak ekmekleri ıslatıp iyice yumuşatın. Cevizi de ekleyip birbirine iyice yedirin. Kimisi çerkez tavuğunda ceviz, ekmek içi ya da tavuk etini robotta püre haline getiriyor. Ben lapa halini sevmediğim için bu şekilde tercih ediyorum. Çok da lezzetli oluyor :) Hazırlanan çerkez tavuğunu servis tabağına alın. Sıvıyağı kızdırıp kırmızı toz biberi ekleyin, tavuğun üzerine gezdirin.

Afiyet olsun :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz