Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Çikolatalı Kalpli Bisküviler

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 50dk
  • Pişirme 25dk

Çikolatalı Kalpli Bisküviler Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağ yada margarin (oda ısısında yumuşamış )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından azıcık fazla pudra şekeri
  • 1 vanilya
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı kadar un

İçine sürmek için :

  • Çokokrem, nutella vs

Üstüne bulamak için :

  • 1 paket bitter çikolata, pasta süsü vs

Çikolatalı Kalpli Bisküviler Tarifi Yapılışı

Merhabalar, çayın yanına evdeki sevgili ailem için yaptığım bu kurabiyeler çok şeker oldular

Önce yumuşamış margarini, sıvı yağı, yumurta, pudra şekeri, vanilyayı bir kabın içinde iyice karıştıralım (kabartma tozu yok ).Un eklemeye başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım. Streç filmi ya da yağlı kağıdı masaya serip üstüne hamuru elimizle düzeltip koyalım. Hamurun üstüne yine streç film serip merdaneyle çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açalım. Kalp kalıbıyla kalpler çıkaralım ve bunların altına bıçağın ucunu koyup bıçağın yardımıyla yavaşça kırmadan tepsiye dizelim. Kalan hamurları toparlayıp, aynı şekilde açıp hepsini bu şekilde bitirelim. Bu kalplerin üstüne çöp şişin tersiyle delikler açalım. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 25 dk kadar üstü pembeleşene kadar pişirelim. Pişip soğuyan kalpli bisküvileri ters çevirip evdeki sürülebilen( hangisi varsa ) çokokremden azıcık sürüp üstüne başka bir bisküvi kapatalım. Bu şekilde de tüketebilirsiniz veya benim gibi yapıp, 1 paket bitter (75 -80 gr ) çikolatayı mikrodalga veya benmari usulü eritip; arasına çikolata sürülmüş bisküvilerin yarısını bunun içine batırıp üstünü süsleyebilirsiniz, bisküvi tadında nefis kapli kurabiyelerimiz hazır. Afiyetler olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz