Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Çilekli Kek

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Çilekli puding
  • Petibör bisküvi
  • 1 paket kremşanti

Çilekli Kek Tarifi Yapılışı

Kek harcımızı hazırlayıp kekimizi 185 derecede pişiriyoruz ( fırına göre ayarlayabilirsiniz) (dikdörtgen borcam kullandım ben ) Kekimiz pişerken pudingimizi ve krem şantimizi hazırlıyoruz. Kekimizi fırından çıkarınca biraz sütle ıslatıp üzerine bisküvileri diziyoruz. Pudingimiz biraz sıcak olsun bisküvilerin üzerine pudingi döküyoruz. Pudingin döktüğümüz de artan çileğimiz varsa üzerine küp küp doğrayıp biraz ekleyebilirsiniz. Kek ve puding soğuyunca en üstüne krem şantimizi sürüp dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilrsiniz :))

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz