Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Çıtır Soğan Halkaları

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 25dk
  • Pişirme 15dk

Çıtır Soğan Halkaları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük soğan
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Karabiber, tuz
  • Galeta unu

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Çıtır Soğan Halkaları Tarifi Yapılışı

Çocuklarla arada kaçamaklar yaparız, sizinkiler öylemi bilmem ama bizimkiler çok severler soğan halkasını, e o zaman neden evde de yapmayalım dedik ve denemeye karar verdikaslında 3 kere birbirinden farklı şekilde denedik, ilk denediğimizde soğanları hazırladığımız karışımlara bulayıp kızarttık, soğanlar biraz sert geldi ağzımıza, ikinci yaptığımızda soğanları önceden sodada bekletip sonra sosladık, o zaman biraz daha yumuşadı soğanlar ve son yapışımızda (benim sevgili kızımın buluşudur)soğanları dilimledikten sonra 5 dakika kadar haşladıktan sonra sosladık ve işte tam istediğimiz gibi oldu soğan halkalarımızTarife geçelim bakalım şimdi.

Soğanları parmak genişliğinde halka halka doğrayın birbirinden ayırın(yumuşak olmasını istiyorsanız soğanları 5 dakika haşlayın).Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu bir bire karıştırın, soğan halkalarını bu karışıma iyice bulayın kenara alın kalan unlu karışımın içine yumurta ve sütü ilave edip iyice çırpın, una bulanmış soğan halkalarını yumurtalı karışıma da bulayıp çıkartıp hemen galeta ununa bulayın, kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve afiyetler olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz