Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Portakal Kabuklu Kartal Yuvası

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 20dk

Portakal Kabuklu Kartal Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yaş kadayıf
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 125 gr tereyağı( tuzsuz) ya da margarin
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 ya da 5 tane kase güveç

Üzeri için dinlenmesi için zaman yoksa;

  • Şerbet
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • bir paket vanilya
  • 3-4 damla limon

Eğer beklemesi için zaman varsa;

  • 1. 5 su bardağı süt bir paket pasta kreması

Portakal Kabuklu Kartal Yuvası Tarifi Yapılışı

Öncelikle kadayıf yapışıksa tel tel olacak şekilde ayırıyoruz tere yağını eritip içine pekmezi ekliyoruz, kadayıfın üzerine döküyoruz iki yemek kaşığı şeker ve rendelediğimiz portakal kabuklarını da ekleyip kadayıfla iyice özdeşleşene kadar hafifi hafif yoğuruyoruz, daha sonra kase güveçlerimize hazırladığımız kadayıflarımızı yerleştiriyoruz, bir bardak yardımı ile orta kısımlarına bastırıp çukur hale getiriyoruz. 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz, çıtır seven fazla da pişirebilir pişen kadayıflarımızı fırından alıp dikkatlice kase güveçlerden çıkartıp, geniş bir kaba alıyoruz. Hepsinin sığacağı genişlikte bir kap olsun ve çıkartırken dağılmamasına dikkat edelim, daha sonra soğumaya bırakıyoruz. Üzeri için eğer tatlımızın acil yetişmesi gerekiyor ise şerbet yapabiliriz.Şerbeti için; 5 su bardağı süt ve 5 su bardağı şekeri bir paket vanilyayı ve limon suyunu tencerede kaynatıyoruz, kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp ılıtıp kadayıfların üzerine yavaş yavaş döküyoruz, sonra pasta kremasını bir buçuk su bardağı süt ile hazırlayıp daha önce açtığımız çukurları krema ile dolduruyoruz, üzerine fındıları ezmeden yuvarlak koyabiliriz ya da yumurtaya benzer çikolata topları koyabiliriz, kuş yuvasına benzetmek için yapılabilecek fikirler üretebiliriz eğer acil yetişmesi gerekmiyorsa bir gün önce hazırlayıp sadece krema ile yapabiliriz, şerbete gerek yok krema ile daha hafif oluyor.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz