Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Dalyan Tavuk

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 25dk
  • Pişirme 50dk

Dalyan Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü (kıyma şeklinde)
  • 250 gr bezelye
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük patates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber, isteğe bağlı baharatlar.

Dalyan Tavuk Tarifi Yapılışı

Patatesi rendeleyip soğanı doğradıktan sonra tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz, Sonra folyo üzerine resimdeki gibi döküp sarıyoruz. Sardığımız karışımı fırında 200 derecede 15-20 dk pişirdikten sonra çıkarıp folyoyu açıyoruz. Daha sonra yarım pişmiş haldeki tavuğu dilimler halinde kesip başka bir tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine salçalı domatesli sos yapıp döktükten sonra tekrar fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz