Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Tavuklu Sebze Çorbası

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 45dk

Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kalçalı tavuk budu
  • 1 adet soğan
  • Yarım adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Tavuk budu tencereye alınır ve yağı çıkana kadar döndürülür. Ardından iri doğranmış soğan eklenir soğanın da diriliği gidene kadar karıştırılır. Sırayla havuç, patates, kereviz, tuz eklenir biraz karıştırdıktan sonra üzerini geçene kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır, kaynayınca altı kısılır ve kısık ateşte tavuk pişene kadar kaynatılır. Tavuk pişince içinden alınır soğuduktan sonra didiklenir. Tencerede kalanlar blender yardımıyla ezilir. Ayrı bir tencerede zeytin yağ ve tel şehriye konur ve kavrulur. Sonra didiklenen tavuk ezilen su üzerine eklenir. ( kıvamı koyu olursa biraz daha su eklenebilir) Terbiyesi için yumurta ve limon suyu iyice çırpılır. Tencereden çorba alınarak ılıtılır ve öyle tencereye dökülür bir taşım kaynadıktan sonra kapatılır. İsteğe göre karabiber pul biber serpilebilir. Kışın gribe karşı birebir bir çorba :) Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz