Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Domates Soslu Karnı Yarık

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Domates Soslu Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet biber
  • 500 gr kıyma
  • Yarım su bardağından biraz fazla su
  • İsteğe bağlı maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz,
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber

Sos için ;

  • 3 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 bardak su

Domates Soslu Karnı Yarık Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar ilk tarif paylaşımım umarım beğenirsiniz ,şimdiden teşekkürler, öncelikle 4 adet patlıcanı alacalı soyup ortasından bıçakla çizip bir kaşık yardımıyla içinde ki çekirdek kısmı biraz çıkarıyoruz,sonra sirkeli yada tuzlu suda acı suyu çıksın diye 5- 6 dakika beklemeli. Bu esnada kıymayı 2 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz biraz kavurduktan sonra suyumuzu ekliyoruz ki kıymamız topak topak olmasın. Kıyma biraz kavrulduktan sonra soğanı ve biberi ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Soğan ve biberler diriliğini kaybedince baharatlı ve tuzu ekleyip harcımızı kenara alıyoruz. Daha sonra sirkeli suda beklettiğimiz patlıcanları bol yağda hafif kızarana kadar pişiriyoruz, bu işlem bittikten sonra tepsiye yerleştirip harcımızı içine dolduruyoruz. Sos 3 adet domatesi rendeleyip içine bir diş sarımsak, 1 bardak su ve çok az sıvı yap ekleyip tava da bir taşım kaynayana kadar bekliyoruz ve sosu hazırladığımız tepsinin içine döküp önceden ısıtılmış fırında 200 derece 30 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz