Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı Su
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Peynir ( kullanacağınız peynirin tuz oranına göre tuzu az atın )

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı

Nefis el açması böreğimize önce hamurunu yoğurarak başlıyoruz ☺️Hamur malzemelerini yoğurma kabında karıştırıp hamurumuzu yoğuruyoruz yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kurumaması için örtüyoruz.İç harcı hazırlıyoruz soğanı yemeklik doğruyoruz salçayı ekleyip zeytinyağında kavuruyoruz soğanlar yumuşayınca ıspanakları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip kenara alıyoruz. Peynirimizi rendeliyoruz ıspanak soğuyunca içine karıştırıyoruz iç harcımız hazır.Sıra geldi hamuru açmaya hamurumuzu parçalara ayırıyoruz ben nişastayla açtım siz un da tercih edebilirsiniz. Hamuru ince yuvarlak açıyoruz üzerine biraz zeytinyağı sürüyoruz ( ben biraz nişastada serptim) yatay şekilde kesip uzun kısma iç harcı yerleştiriyoruz .Rulo yapıp kendi etrafında sarıp tepsiye alıyoruz diğer hamurları da açıp hazırladığımız ruloları da onun etrafına sararak böreğimizi tamamlıyoruz. Üzerine yumurtayı sürüp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede kontrollü pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz