Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Elmalı Tart Tam Ölçülü

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 25dk
  • Pişirme 35dk

Elmalı Tart Tam Ölçülü Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr) ben tereyağ kullanıyorum daha iyi tat veriyor
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2. 5 su bardağı oluyor)

Elmalı Harç için:

  • 4 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:

  • Pudra şekeri isteğe bağlı

Elmalı Tart Tam Ölçülü Tarifi Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştıralım. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yoğuralım. Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım. Hamurun 3/1 ni ayıralım. Kalan hamurdan orta boy borcam tepsisi yada tart tepsisi kadar yağılı kağıt arasına alalım hamuru oklava ile açalım. Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım. Ayırdığımız hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz