Islak Kek Şöleni
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 25dk
Islak Kek Şöleni Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2-3 su bardağı kadar un (un kıvamını siz kendiniz ayarlayınız)
Sosu için;
- 1 su bardak süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
Islak Kek Şöleni Tarifi Yapılışı
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın diğer malzemeleri ekleyip kekimizi çırpalım .Kek kalıbımızı margarin ile bolca yağlayalım ve fırına verelim. Kürdan testi ile piştiğini kontrol edebiliriz. Daha sonra sosunu ocağa alıyoruz şeker eriyene kadar pişiriyoruz keki fırından çıkardıktan 4. dakika sonra kalıptan çıkarıp sosu dökelim süsleyelim.
Afiyet olsun. .
0 yorum:
Yorum Gönder