Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Elmalı Tart

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2. 5 su bardağı un
  • 1 Paket margarin
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • 8-9 adet elma rendesi
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı veya daha fazla tarçın
  • 3 yemek kaşığı şeker

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

Şeker ve yumurta çırpılır. Margarin, un ve diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak kurabiye hamuru elde edilir. Diğer yandan geniş bir tavada rendelenmiş elma, şeker rengini alana kadar normal ateşte karıştırılır. Altını kapatıp ceviz ve tarçın eklenir. Hazırladığımız hamuru ceviz büyüklüğü kadar alıp kalıplara yayıyoruz. Hamurun birazını ayırıyoruz ki en son üzerini kapatmak için yaklaşık yarısını ayırıyoruz. Bu tarife göre 18 adet çıktı. Kalıpların içindeki hamuru 175° fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra elmalı harçtan bolca üzerlerine koyuyoruz. Kalan hamuru kalemden daha ince olacak şekilde yuvarlayıp üzerine çapraz şekilde koyuyoruz. Tekrar fırına verip fırının üzerini çalıştırıp üstteki hamurda pişene kadar bekliyoruz. çıkan tartları kalıplarından çıkartıp servis edilir.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz