Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Et Tadında Mantar Sote

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Et Tadında Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam karabiber

Et Tadında Mantar Sote Tarifi Yapılışı

Tarifin püf noktaları:

Sebzeleri asla öldürmüyoruz. Soteleme işleminde sebzeleri diri bırakıyoruz böylece istediğimiz et lezzetini yakalayabiliriz.

Soya sosu tuzlu bir sos olduğu için ekstra tuz ilavesi yapmamanızı tavsiye ederim.

Gelelim sotemizin yapılışınaMantarları temizliyoruz. Sap kısımlarını tamamen almadan uçlarını kesiyoruz ve diklemesine 3 ya da 4e bölüyoruz. Tavamızı ısıtıyoruz ve yağımızı döküyoruz. Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları, biberleri ve ince ince kıydığımız sarımsakları tavaya alıp orta ateşte 3-4 dakika kavuruyoruz. Ardından mantarları ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Mantarlar suyunu çekince mısırı, soya sosunu ve baharatlarını ekleyip 2-3 dakika daha soteliyoruz. Yemeğimiz hazır.

Afiyet olsun :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz