Et Yahnisi
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 2 saat
Et Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dana eti
- 15 tane arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Kekik
- Su
- Tuz
Et Yahnisi Tarifi Yapılışı
Eti tencereye koyup kısık ateşte suyunu salıp çekmesini bekliyoruz ,sonra sıvı yağ döküp kavuruyoruz ,içine arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ,salçasını da ekliyoruz, biraz daha kavrulduktan sonra sıcak suyu etleri geçmeyecek şekilde döküyoruz tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz ,etler yumuşayınca ocaktan alıp servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder