Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Et Yahnisi

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 2 saat

Et Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana eti
  • 15 tane arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kekik
  • Su
  • Tuz

Et Yahnisi Tarifi Yapılışı

Eti tencereye koyup kısık ateşte suyunu salıp çekmesini bekliyoruz ,sonra sıvı yağ döküp kavuruyoruz ,içine arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ,salçasını da ekliyoruz, biraz daha kavrulduktan sonra sıcak suyu etleri geçmeyecek şekilde döküyoruz tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz ,etler yumuşayınca ocaktan alıp servis yapabilirsiniz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz