Etimek Tatlısı
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 15dk
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket etimek (tuzsuz)
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilin
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı su
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 1, 5 su bardağı süt
Süslemek için;
- Hindistan cevizi, fındık, antep fıstığı
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle krem şantiyi hazırlayınız, dolaba koyunuz. Daha sonra kreması için ocakta sütü, yumurtayı, nişastayı, unu ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz. Şeker ve su ile de şerbetini hazırlayınız (hafif karamel kıvamında) Etimekleri borcama yan yana diziniz. Üzerlerini şerbet ile ıslatınız. Daha sonra muhallebi halindeki kremayı üzerine orta kalınlıkta sürünüz, biraz soğuduktan sonra en son muhallebi üzerine krem şantiyi yayınız. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder