Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Etimek Tatlısı

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek (tuzsuz)

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı su

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1, 5 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi, fındık, antep fıstığı

Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

Öncelikle krem şantiyi hazırlayınız, dolaba koyunuz. Daha sonra kreması için ocakta sütü, yumurtayı, nişastayı, unu ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz. Şeker ve su ile de şerbetini hazırlayınız (hafif karamel kıvamında) Etimekleri borcama yan yana diziniz. Üzerlerini şerbet ile ıslatınız. Daha sonra muhallebi halindeki kremayı üzerine orta kalınlıkta sürünüz, biraz soğuduktan sonra en son muhallebi üzerine krem şantiyi yayınız. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz