Labneli Şehriyeli Tavuk Çorbası
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 20dk
Labneli Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük çay bardağı şehriye(arpa, yıldız)
- 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
- 4-5 çay kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağı
- 9-10 su bardağı tavuk suyu
- Tuz, az karabiber
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 200-250 gr labne peyniri
- 1 adet limon suyu
Labneli Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
Tavada zeytin yağını ve şehriyeyi koyup kavuralım. Daha önceden haşlayıp didiklediğimiz tavuk etini ilave edip karıştırın ve ocaktan alalım. Çorba tenceremize tavuk suyunu kaynatalım. Kaynayınca tavuğu ve şehriyeyi ekleyelim. Terbiye malzemelerini çırpıp çorbanın suyundan ekleyerek ilik hale getirelim. Karışımı yavaş yavaş çorbaya koyup karıştıralım. Tuzu ve karabiberi ekleyelim. 5-6 dk daha pişirip ocaktan alalım. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun arkadaşlar.
0 yorum:
Yorum Gönder