Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Etimek Tatlısı

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 15dk

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Etimekleri ıslatmak için;

  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 poşet krem şanti

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

Selamun Aleyküm Sevgili Yemek Severler :)

Son derece kolay ve garantili bir tatlı tarifiyle geldim.Tarifin videolu ve detaylı anlatımı YouTube kanalım mavilimutfakta var. Profilimdeki dünya linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz :)

Öncelikle etimekleri geniş bir borcama diziyoruz. Ardından şerbetini hazırlıyoruz. Şekeri karamelize edeceğiniz tavanın kuru olmasına dikkat edin. Şekeri orta ateşte kavuruyoruz. İyice kavrulup eriyen ve kahverengi olan şekerin altını iyice kısıp sıcak suyu ekliyoruz. Bu şekilde katılaşan şeker eriyene kadar kaynatıyoruz. Hazırladığımız şerbeti etimeklerin üzerine bir kepçe yardımıyla döküyoruz.

Etimekler şerbeti çekerken muhallebisini yapmaya başlıyoruz. Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Ben hem bu aşamada hem de sonunda mikserle çırpıyorum ki pürüzsüz olsun. Size de tavsiye ederim :) Orta ateşte pişiriyoruz. Kaynayana kadar karıştırmayı bırakmıyoruz. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip tereyağ ve vanilyayı ekliyoruz. Mikserden geçiriyoruz. Etimeklerin üzerine güzelce yayıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden mutlaka soğumasını bekliyoruz yoksa muhallebinin sıcaklığı krem şantiyi eritiyor ve hoş olmayan bir görüntü oluyor.

1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpıyoruz. Soğuyan tatlının üzerine güzelce yayıyoruz. En üstüne de hindistan cevizi serpiyoruz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz