Etimek Tatlısı
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 15dk
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Etimekleri ıslatmak için;
- 1. 5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı sıcak su
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 2 poşet krem şanti
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Selamun Aleyküm Sevgili Yemek Severler :)
Son derece kolay ve garantili bir tatlı tarifiyle geldim.Tarifin videolu ve detaylı anlatımı YouTube kanalım mavilimutfakta var. Profilimdeki dünya linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz :)
Öncelikle etimekleri geniş bir borcama diziyoruz. Ardından şerbetini hazırlıyoruz. Şekeri karamelize edeceğiniz tavanın kuru olmasına dikkat edin. Şekeri orta ateşte kavuruyoruz. İyice kavrulup eriyen ve kahverengi olan şekerin altını iyice kısıp sıcak suyu ekliyoruz. Bu şekilde katılaşan şeker eriyene kadar kaynatıyoruz. Hazırladığımız şerbeti etimeklerin üzerine bir kepçe yardımıyla döküyoruz.
Etimekler şerbeti çekerken muhallebisini yapmaya başlıyoruz. Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Ben hem bu aşamada hem de sonunda mikserle çırpıyorum ki pürüzsüz olsun. Size de tavsiye ederim :) Orta ateşte pişiriyoruz. Kaynayana kadar karıştırmayı bırakmıyoruz. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip tereyağ ve vanilyayı ekliyoruz. Mikserden geçiriyoruz. Etimeklerin üzerine güzelce yayıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden mutlaka soğumasını bekliyoruz yoksa muhallebinin sıcaklığı krem şantiyi eritiyor ve hoş olmayan bir görüntü oluyor.
1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpıyoruz. Soğuyan tatlının üzerine güzelce yayıyoruz. En üstüne de hindistan cevizi serpiyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder