Etli Nohut
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 1 saat 30dk
Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük kase nohut
- İstenildiği kadar kemikli et
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz ,karabiber, pul biber
Etli Nohut Tarifi Yapılışı
1 büyük kase nohutu bir gece önceden ıslatıyoruz. Düdüklü de etimizi haşlıyoruz. Bir tencereye 1 büyük soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı tereyağında kavuruyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı salça koyuyoruz. Suyunu süzüp Sudan geçirdiğimiz nohutu ve etleri de koyuyoruz. İyice karıştırıp 1-2 dakika bu şekilde kavuruyoruz. Sonra üzerini geçene kadar kaynar su koyup tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyip kısık ateşte düdüklüde pişiriyoruz. Afiyetler olsun. Mutlu kalın.
0 yorum:
Yorum Gönder