Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Etli Nohut

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 1 saat 30dk

Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kase nohut
  • İstenildiği kadar kemikli et
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz ,karabiber, pul biber

Etli Nohut Tarifi Yapılışı

1 büyük kase nohutu bir gece önceden ıslatıyoruz. Düdüklü de etimizi haşlıyoruz. Bir tencereye 1 büyük soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı  tereyağında kavuruyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı salça koyuyoruz. Suyunu süzüp Sudan geçirdiğimiz nohutu ve etleri de koyuyoruz. İyice karıştırıp 1-2 dakika bu şekilde kavuruyoruz. Sonra üzerini geçene kadar kaynar su koyup tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyip kısık ateşte düdüklüde pişiriyoruz. Afiyetler olsun. Mutlu kalın.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz