Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 1 saat

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane ayva
  • 20 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tane çubuk tarçın küçük olsun
  • 2 tane karanfil
  • Ayva çekirdeği
  • Ayva kabuğu
  • 1/5 çay bardağı su
  • Ceviz
  • Kaymak
  • 1/2 limon
  • 1 tane fırın poşeti

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

Merhaba, bugün fırında ayva tatlısı yaptım paylaşmak istedim, ayvaları yıkıyoruz kabuklarını soyuyoruz, kabuğunun birazını poşete koyuyoruz, çekirdeklerini çıkartıyoruz, çekirdeklerini kullanacağız ,atmıyoruz, ayvayı 2 ye bölüyoruz ,limon sürüyoruz kararmasın diye, poşete biraz ayva kabuğu çekirdekleri tarçını  karanfili koyuyoruz ayvaları diziyoruz ,üzerine toz şeker serpeliyoruz suyunu koyup poşeti bağlıyoruz poşetin üzerinden ufak deliyoruz şişmesin diye, önce 200 derecede kaynayana kadar pişiriyoruz ,160 derecede 1 saat pişiriyoruz soğuduktan sonra tepsiye çıkartıp üzerine ceviz koyup şerbetinden üzerine gezdiriyoruz ve kaymak ile süslüyoruz,afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz