Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Evde Künefe

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 15dk

Evde Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kadayıf
  • Toz antep fıstığı
  • Kaymak
  • Tereyağı

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limon

Evde Künefe Tarifi Yapılışı

Şimdi şerbeti yapalım kaynayınca 20 dk pişirelim kaynayınca limonuda damlatalım ve soumaya alalım. Sonra bir kapta kadayıfları üzerine erittiğimiz tereyağıyla buluşturalım. Kadayıfları önceden tel tel ayırmayı unutmuyoruz tabi. Sonra göz kararı bir kısmını altına serelim arasına kaşar peynir koydum ben üstüne kalan kadayıfları ekleyelim. Ocağın üstüne alıp pişirelim kızarınca çevirelim ve devam edelim. Sıcakken soğuk şerbeti dökelim üstüne kaymak fıstık hemen servis yapalım:)

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz