Evde Künefe
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 15dk
Evde Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kadayıf
- Toz antep fıstığı
- Kaymak
- Tereyağı
Şerbet için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 damla limon
Evde Künefe Tarifi Yapılışı
Şimdi şerbeti yapalım kaynayınca 20 dk pişirelim kaynayınca limonuda damlatalım ve soumaya alalım. Sonra bir kapta kadayıfları üzerine erittiğimiz tereyağıyla buluşturalım. Kadayıfları önceden tel tel ayırmayı unutmuyoruz tabi. Sonra göz kararı bir kısmını altına serelim arasına kaşar peynir koydum ben üstüne kalan kadayıfları ekleyelim. Ocağın üstüne alıp pişirelim kızarınca çevirelim ve devam edelim. Sıcakken soğuk şerbeti dökelim üstüne kaymak fıstık hemen servis yapalım:)
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder